Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Gijzelsoftware

29-10-2019

Gijzelsoftware, waarmee bestanden worden ‘gekidnapt’ totdat het slachtoffer betaalt, is een groeiend probleem voor Nederlandse bedrijven. Dat signaleren beveiligingsonderzoekers, verzekeraars en branche-organisatie MKB-Nederland. Vooral het midden- en kleinbedrijf is slachtoffer. Bedrijven kunnen door gijzelsoftware bijvoorbeeld niet meer bij hun administratie, gegevens van klanten of andere belangrijke documenten. Ze moeten dan honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s betalen om er weer bij te kunnen.

1 op 12 internetgebruikers slachtoffer van cybercrime

Zo’n 1,2 miljoen internetgebruikers van 12 jaar en ouder waren in 2018 slachtoffer van digitale criminaliteit. In meer dan de helft van de gevallen ging het om vermogensdelicten, zoals aankoopfraude of nepfacturen. Jongeren zijn het vaakst de dupe. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoek Digitale Veiligheid en Criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de politie. In 2018 zei 8,5% van de internetgebruikers van 12 jaar en ouder slachtoffers te zijn geweest van cybercrime. Jongeren tussen 12 en 25 jaar leden met 12% het vaakst schade. Van de 65-plussers was nog geen 4% slachtoffer.

Aankoopfraude

Vermogensdelicten komen het meest voor. Daarmee kreeg vorig jaar 4,6% te maken. Hacken staat met 1,8% op de tweede plaats. Andere digitale criminaliteit bestaat uit ‘interpersoonlijke incidenten’, oftewel stalking, bedreiging en laster, en identiteitsfraude zonder financiële schade.

Binnen de vermogensdelicten werden internetgebruikers met 2,7% het vaakst slachtoffer van fraude bij online aankopen. Ze betaalden voor diensten of goederen die niet werden geleverd. Daarnaast is bij 0,5% geld van de rekening gehaald of zijn betalingen gedaan vanaf de rekening. Ook van Wangirifraude (een vorm van belfraude) was 0,5% van de internetgebruikers slachtoffer. Microsoftscam, nepboetes en -facturen en verkoopfraudes kwamen minder vaak voor. Hiervan werd 0,2% de dupe.

Van aankoopfraude doet bijna een kwart aangifte. Van hacken is dat veel minder: nog geen 3%.

Verzekeren

Cyberclear by Hiscox is de cyberverzekering die de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercrime dekt. Het is een verzekering die voortbouwt op onze jarenlange ervaring met de gevolgen van data-inbraak en hackers. De schade veroorzaakt door hackers die uw website of data gijzelen, is verzekerd. De cyberverzekering is inclusief bijstand van security-experts. Ook krijgt u in veel gevallen het eventueel betaalde losgeld vergoed. Wenst u meer informatie over het verzekeren van cyber? Neem dan gerust contact met ons op: contactformulier.

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top