Inkomensterugval
01-12-2015Beoordeelt UWV uw medewerker na 2 jaar ziekte als minstens 35% arbeidsongeschikt? Dan kan hij er in inkomen flink op achteruit gaan. Vaak krijgt hij wel een wettelijke uitkering, maar die uitkering is een stuk lager dan wat hij verdiende. Er is nu een mooie oplossing: de Inkomensaanvulverzekering. Met deze verzekering biedt u uw medewerkers een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.
Een aanvulling tot minimaal 70% en maximaal 90%
Met de Inkomensaanvulverzekering krijgt uw medewerker een aanvulling op de inkomsten die uw medewerker ontvangt (wettelijke uitkering en het eventuele loon). De verzekeraar vult die inkomsten dan aan tot ten minste 70% van zijn laatstverdiende loon. Schommelingen in de uitkering maken niet uit; uw medewerker krijgt in totaal altijd ten minste 70%. Zijn totale inkomen kan met de aanvulling die wij geven zelfs oplopen tot 90% van het laatstverdiende loon:
- Is uw medewerker 35-80% arbeidsongeschikt of meer dan 80% maar niet duurzaam? Dan kan hij naast zijn uitkering nog werken. Hoe meer hij dat doet, hoe meer hij zijn restverdiencapaciteit benut en hoe hoger het bedrag tot waar de verzekeraar het aanvult. Tot maximaal 90%.
- Is hij 80-100% duurzaam arbeidsongeschikt? Dan ontvangt hij een aanvulling tot 90% van het laatstverdiende loon.
Hulp bij re-integratie
U en uw medewerker kunnen rekenen op de expertise van de verzekeraar bij re-integratie en bij het optimaal benutten van de restverdiencapaciteit.
Extra te verzekeren: aanvulling bij 15% tot 35% arbeidsongeschiktheid
Is een medewerker 15% tot 35% arbeidsongeschikt? Dan kunt u ervoor kiezen voor deze medewerker een inkomensaanvulling van 25% van zijn verzekerd loon te verzekeren. U kunt zelf kiezen hoe lang de aanvulling wordt gegeven: minimaal 1 en maximaal 7,5 jaar.
Terug