Cyberverzekering
cyberverzekering offerte aanvraag
- Direct een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier: offerte aanvraag cyberverzekering
- De voorwaarden voor deze verzekering kunt u eenvoudig hier bekijken: polisvoorwaarden Cyberclear by Hiscox
Een aanval zit in een klein hoekje
Cybercriminaliteit en bedrijfsstilstand worden door ondernemers gezien als belangrijkste ondernemersrisico’s. Daarmee laat cybercriminaliteit risico’s als natuurrampen, wijziging in wet- en regelgeving en brand achter zich. Elk bedrijf is een potentieel doelwit van cybercriminelen want bij ieder bedrijf is wat te halen.
Maar liefst 98 procent van de ondernemers krijgt te maken met de gevolgen van een cyberaanval.
In 2018 had 94% van de Nederlandse bedrijven een website. Veel bedrijven gebruiken daarnaast e-mail, hebben een digitale agenda en/ of voorraadbeheer, factureren digitaal en zijn in heel veel gevallen actief op social media. Elk bedrijf beschikt over data: persoonsgegevens van klanten, leveranciers en/of personeel en financiële gegevens. Cybercriminelen maken misbruik van deze gegevens en willen graag heel snel geld “verdienen”. Zij maken gebruik van scanners die geautomatiseerd die de zwakke plekken in software opsporen. En die zitten in veel websites en programma’s. Ook via mensen proberen zij toegang te krijgen te bedrijfsnetwerken met bijvoorbeeld phishing e-mails. Als een crimineel ingebroken heeft op een bedrijfsnetwerk (hacking), kan hij verschillende dingen doen. Meestal kijkt hij eerst (soms dagen) rond in de omgeving. Hier merkt het bedrijf meestal niets van. Na zijn inventarisatie slaat de crimineel toe: hij kan bestanden ontoegankelijk maken (versleutelen), documenten kopiëren, wijzigen of verwijderen. Hij kan het hele bedrijf platleggen waardoor de continuïteit direct gevaar loopt. Meer dan 6 op de 10 ondernemers in Nederland heeft al eens te maken gehad met cybercrime. Deloitte heeft uitgerekend dat de jaarlijkse schadelast voor het bedrijfsleven en de overheid zo’n 10 miljard bedraagt.
Een cyberverzekering biedt standaard dekking voor hulpverlening, aansprakelijkheid en eigen schade. Toch denken veel mensen nog steeds dat het hen niet zal overkomen maar de werkelijkheid is anders…. De Cyberverzekering gaat tot de kern horen van de verzekeringsportefeuille.
-
Gebrekkige cybersecurity
-
Spionage hacks, malware, Ddos aanvallen
-
Slordigheid en fouten van medewerkers
De eenvoudigste maatregel is het belang van het delen van ervaringen met elkaar. Nog steeds durven weinig organisaties openlijk te praten over hetgeen wat hen is overkomen. Terwijl juist anderen kunnen leren van het incident. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat slachtoffers zich slachtoffers blijven voelen. Wanneer er openheid is kunnen we een aantal cyberaanvallen voorkomen en daar worden we met z’n allen beter van!
Cyberclear by Hiscox, de verzekering die u bijstaat bij een cyberaanval
Cyberclear by Hiscox is de cyberverzekering die de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercrime dekt. Het is een verzekering die voortbouwt op onze jarenlange ervaring met de gevolgen van data-inbraak en hackers.
Systeeminbraak
CyberClear by Hiscox dekt de financiële gevolgen van cybercrime, zoals inbreuk op uw systemen of data:
- kosten van forensisch onderzoek;
- kosten van communicatie met providers, klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden;
- kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre;
- kosten van crisismanagement, reputatieherstel en PR-campagnes.
Hacking
U bent verzekerd tegen schade veroorzaakt door hackers:
- reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data;
- kosten van gestolen software of data;
- kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging;
- kosten van forensisch onderzoek naar de identiteit van een hacker;
- kosten van PR-advies voor reputatiebescherming.
Afpersing
De schade veroorzaakt door hackers die uw website of data gijzelen, is verzekerd. De cyberverzekering is inclusief bijstand van security-experts. Ook krijgt u in veel gevallen het eventueel betaalde losgeld vergoed.
- Dekking voor schenden van privacy
- De gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens zijn verzekerd:
- kosten van onderzoek door bijvoorbeeld justitie of creditcardmaatschappijen;
- claims van individuele personen;
- boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen.
Inkomstenverlies
Als een DDoS-actie, een aanval of een andere vorm van cybercriminaliteit in uw computersystemen leidt tot inkomstenverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit verlies gedekt.
Security scan
CyberClear by Hiscox is inclusief een gratis securityscan op cyberrisico’s. We werken hiertoe samen met de bedrijven SecureMe2 en RedSocks Security. Hun scans geven inzicht in de huidige status van de effectiviteit van uw beveiligingsmaatregelen. Ze helpen u ook om uw digitale veiligheid te vergroten en de kans op schade na cybercrime sterk te verminderen.
- Kies de scan van SecureMe2 als u een jaaromzet hebt tot 10 miljoen euro.
- Kies de scan van RedSocks Security als u een jaaromzet hebt die hoger is dan 10 miljoen euro.
(laatst bijgewerkt op 28 september 2020)